Aalborg

En spændende base for oplevelser i Nordjylland 

Flybilletter til Aalborg

Når du med Airnavia rejser med fly til Aalborg Lufthavn, lander du lige uden for Aalborg centrum. Aalborg var tidligere en udpræget industriby, men har taget en spændende drejning og fremstår i dag som et levende centrum for videnskab, kunst, kultur og summende byliv med masser af muligheder. Aalborg giver dig desuden en perfekt base for at rejse ud at opleve det øvrige Nordjylland.

Billet til Aalborg Unikke tilbud lige nu

Fakta

Sæson: hele året
Land: Danmark
Sprog: dansk
Valuta: danske kroner (DKK)
Indbyggertal: 207.800
Oplevelser i Aalborg

Kunst og arkitektur

Aalborg byder dig velkommen med kunst og arkitektur i verdensklasse. Her kan du besøge den verdenskendte arkitekt Alvar Aaltos skulpturelle kunstmuseum KUNSTEN, der huser moderne og samtidig kunst. Du kan også besøge det sidste mesterværk af en af Danmarks mest betydningsfulde arkitekter i det 20. århundrede, nemlig Jørn Utzons Utzon Center. Utzon Centeret er et kultur- og videncenter smukt beliggende på kanten af Aalborgs havnefront, og her oplever du en skøn fusion af kunst, design, arkitektur og formidling.

På havnefronten finder du også Musikkens Hus, der udgør endnu et arkitektonisk vartegn. Bygningen er tegnet af det internationalt anerkendte arkitektfirma Coop Himmelb(l)au. Musikkens Hus er et musikalsk centrum, der bl.a. huser Det Jyske Musikkonservatorium, JazzCentret, Aalborg Symfoniorkester samt en masse øvrige kulturelle arrangementer.

I Aalborg findes desuden en række teatre og gallerier, hvor du kan stimulere dine kulturelle smagsløg. Og vandrer du blot rundt i Aalborgs gader, vil du opleve spændende og rå streetart på byens mure og gavle malet af såvel nationale som internationale kunstnere.

Aalborgensiske attraktioner

Aalborg byder på et rigt byliv med masser af lækre cafeer og restauranter, gode shoppingmuligheder i de mange butikker samt spændende kulturelle arrangementer, eksempelvis huser Aalborg Nordeuropas største karneval. Er du til fest og farver, kan du også nyde det pulserende natteliv i den berømte Jomfru Ane Gade, også blot kendt som ”Gaden”, hvor barer og diskoteker ligger side om side.

Du kan også nyde den smukke udsigt over fjorden fra havnefronten, der efter en gennemgribende renovering er blevet et indbydende samlingssted, der byder på hyggelig storbystemning samt et forfriskende havnebad med bl.a. udspringsvipper og soldæk.

Du kan også hilse på dyrene i Aalborg Zoo, komme tæt på naturen i Lille Vildmosecentret, muntre dig i det kæmpestore Leos Legeland, blive klogere på Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum, opleve oldtidsfund på Lindholm Høje og Lindholm Høje Museum, eller nyde den storslåede udsigt udover hele byen fra Aalborgtårnet.

Oplevelser i Nordjylland

Med en flybillet til Aalborg får du med Aalborgs centrale placering samtidig et strategisk udgangspunkt for at rejse ud og opleve resten af Nordjylland. Du kan eksempelvis besøge den populære ferieby Blokhus, der særligt om sommeren lokker med pulserende byliv, kilometerlange strande og skøn natur med klitter, hede og skov. Du kan også besøge Danmarks nordligste by, Skagen, der er et attraktivt og elsket feriemål. Skagen rummer et hav af seværdigheder, et omfangsrigt kulturliv, gastronomiske oplevelser, flot natur og et betagende lys, som gjorde Skagen til hjemsted for Skagensmalerne.

I havnebyerne Hirtshals og Frederikshavn kan du hygge dig med maritim stemning, hyggelige spisesteder og kulturliv. Du kan også nyde det betagende, vindblæste Vesterhav med brede sandstrande så langt øjet rækker, skumsprøjt fra bølgerne, bunkers fra 2. verdenskrig samt imponerende klitlandskaber, der altid giver dig plads til at nyde naturen i fred fra andre strandgæster.

Ønsker du en hyggelig dag med sjov, vandplask, fart og skøn service, så besøg forlystelsesparken Faarup Sommerland, der ligger smukt placeret i skoven, og som byder på oplevelser for både store og små.

Har du også fået lyst til at besøge Danmarks nordligste del, så bestil nemt og hurtigt dine flybilletter til Aalborg med Airnavia.