Kreta

Det antikke og det moderne Grækenland i skøn fusion 

Flybilletter til Kreta

Når du bestiller flybilletter fra Aalborg Lufthavn til Chania Airport på Kreta, bestiller du en rejse til en ø, der byder på en enorm mangfoldighed. Her kan du opleve forskellige klimazoner, storslået natur, sneklædte bjergtinder, eksotiske strande, gæstfri befolkning, moderne byliv, det antikke Grækenland og en solrig, varm sommersæson, der strækker sig fra april til november.

Fakta

Sæson: april-oktober
Land: Grækenland
Sprog: græsk
Valuta: euro (EUR)
Indbyggertal: 623.100
Rejsetid: 3 timer og 50 minutter
Tidsforskel: dansk +1 time
Oplevelser på Kreta

Storslået natur

Kreta er Grækenlands største ø og er beliggende i Ægæerhavet. Øen strækker sig over tre forskellige klimazoner, hvilket giver meget forskellige naturoplevelser, alt efter hvor på øen du færdes. Kreta domineres af hele tre bjergkæder over 2000 meter, og bjergområderne præges om vinteren af kulde og sne. Øen kløves af den over 17 kilometer lange Samariakløft, der er Europas længste kløft. Den skærer sig ind i en smuk naturpark og inviterer til lange vandreture i de imponerende omgivelser.

På Kretas nordøstlige del finder man Europas eneste naturlige palmelund, og den eksotiske stemning findes ligeledes på den maldivisk udseende strand Elafonissi. Stranden lokker med lyst og blødt sand, der changerer over i lyserøde nuancer, og med små indsøer, hvor det rolige vand giver høje vandtemperaturer. Foruden Elafonissi findes en lang række lækre strande fordelt ud over øen. Her er der mulighed for alt efter temperament at vælge mellem øde, ugenerede strande og strande, der summer af liv og aktivitet. 

Det antikke Grækenland

Når du rejser med fly til Kreta, har du samtidig muligheden for at rejse tilbage til antikkens Grækenland, hvor Kreta er hjemsted for myter og sagn om de græske guder. Her fortælles det, hvordan overguden Zeus blev født på Kreta, og hvordan han senere med prinsesse Europa fik tre sønner, hvoraf sønnen Minos blev Kretas første konge. Kreta blev således centrum for det minoiske kongedømme, der eksisterede fra 2700 til 1400 f.Kr.

Et vartegn herfor er Kong Minos’ 20.000 kvadratmeter store palads, Knossos. Knossos er en imponerende arkitektonisk bedrift, der bød på hele 1500 værelser, kloaksystemer og aircondition i en tid, hvor vi i Norden endnu boede i huler. I dag udgør de velbevarede ruiner af det enorme palads Kretas største turistattraktion.

Foruden Knossos byder Kreta også på andre historiske levn fra antikkens Grækenland og fra forskellige tiders regeringsmagter. Du kan også besøge nogle af de 2000 huler, der 3000 f.Kr. blev anvendt til tilbedelse af guderne, eller du kan rejse længere op i tiden og besøge byen Rethymnon, hvor du finder Fortezzaen, der er en venetiansk fæstning fra 1500-tallet.

Summende græsk byliv

Mange af Kretas populære rejsemål ligger langs øens nordkyst. Her findes eksempelvis de populære turistmål Agia Marina, Platanias og Hersonissos, hvor du kan muntre dig i det moderne græske byliv med et rigt udbud af restauranter, taverner, barer, natteliv og forlystelsesliv.

I Kretas største by, Chania, kan du opsøge det gamle Grækenland ved at slentre rundt i de snoede stræder i den gamle bydel, eller du kan nyde synet af den pittoreske, venetianske havn. Du kan også opleve museer, kirker, klostre og gallerier, kaste dig ud i aktiviteter såsom dykning, ridning og klatring, og endelig kan du besøge de mange delikate restauranter, barer og natklubber eller tage på shopping i byens mange butikker.

Bevæger du dig ind mod midten af øen, kan du besøge små, hyggelige byer, der emmer af autentisk, græsk landstemning, og som ikke er berørt af øens turisme.

Trænger du til et hvil under dit besøg i de skønne kretensiske byer, kan du slå dig ned på et af de mange spisesteder og sætte tænderne i velsmagende, græske specialiteter såsom kleftiko, lam, feta, oliven, fisk og skalddyr.

Er du blevet fristet til at besøge den mangfoldige græske ø, så bestil din flybillet til betagende Kreta hos Airnavia.