Malta

Naturskønt ørige med årtusinders kulturarv 

Flybilletter til Malta

Nu kan du for første gang rejse med fly fra Aalborg Lufthavn til Malta Airport på Malta. Malta består af en øgruppe på syv øer, hvoraf kun de to største, Malta og Gozo, er tætbefolkede. Øriget er et af de mindste lande i verden med en størrelse, der svarer til halvdelen af Bornholm. Den beskedne størrelse sikrer, at du nemt kan komme rundt og opleve den betagende natur, den imponerende 7000 år gamle historie, de kulturelle seværdigheder samt besøge Maltas skønne områder og byer.

Fakta

Sæson: marts-oktober
Land: Malta
Sprog: maltesisk
Valuta: euro (EUR)
Indbyggertal: 423.000
Rejsetid: 3 timer og 25 minutter
Tidsforskel: ingen
Oplevelser på Malta

Naturskønne oplevelser

Malta lokker med sine mange solskinstimer, sin uspolerede natur, sine smukke kyststrækninger og sine maleriske klippestrande. Og grundet øens størrelse har du et flot udsyn til det glitrende, azurblå Middelhav, næsten uanset hvor du befinder dig. Netop det krystalklare vand, der omgiver øen, har gjort Malta til et yndet sted for dykkere fra hele verden. Vandet indbyder også til en forfriskende dukkert fra øens strande, hvoraf de bedste er at finde på den nordlige del af Malta.

Malta er også kendt for Den blå grotte, der udgør en af øens største turistattraktioner. Her fascinerer lysrefleksionernes blålige farvespil, der opstår i samspillet mellem sollyset, vandets krusninger og grottens vægge.

7000 år gammel historie

Maltas historie strækker sig hele 7000 år tilbage, til da den første civilisation gjorde sit indtog på øen. På Malta finder du derfor kulturarv fra flere årtusinder, hvilket har bevirket, at Malta er et af de få steder i verden, der rummer så markant et antal kulturperler samlet på ét sted. På Malta vil du derfor støde på historiske levn fra både vandalernes, goternes, byzantinernes, arabernes, romernes, korsriddernes og stormestrenes gang på øen. Du kan udforske forhistoriske megalitter, underjordiske katakomber, smukke freskomalerier samt meget, meget mere.

Hovedstaden Valletta huser eksempelvis så mange kulturelle mindesmærker, at hele byen har fået plads på UNESCOs liste over verdenskulturarv. Og ved blot at slentre rundt i byens gader betræder du nogle af de første gader i verden, der blev anlagt i et kvadratisk gittersystem. Resultatet er en kompakt og overskuelig by med smalle gader, der leder dig rundt til de forskellige seværdigheder såsom Manoelteatret, det gamle ridderhospital, krigsmuseet, St. John’s Co-Cathedrals smukke indre udsmykning eller Stormesterens palads med tronsal, gobelinsal og ridderrustninger.

Steder at besøge

Maltas gamle hovedstad Mdina er en af de mindste og bedst bevarede middelalderbyer i verden, og bag bymuren kan man gå på opdagelse i de smalle labyrintiske gader, hvor du støder på interessante seværdigheder og flotte palæer. Ud over den nye og den gamle hovedstad, byder Malta også på mange andre byer, der er værd at besøge. Her kan nævnes Paceville, der charmerer med gode jazzklubber, vinbarer, kasinoer og pubber. Og byerne Xemxija, Bugibba og Qawra ved det populære turistmål St. Paul’s Bay var tidligere rolige fiskerlejer, men byder i dag på et summende byliv med forretninger, restauranter og cafeer. Du kan også med færge tage til de små naboøer, Gozo og Comino, hvor du kan nyde et roligere tempo, køn natur og skønne strande.

Når du besøger Maltas byer og øer, så slå dig ned og nyd et godt maltesisk måltid, der typisk rummer en skøn fusion af Middelhavsmad med fokus på frisk fisk og skaldyr. Tilføj et godt glas lokalproduceret vin og glæd dig over, at Maltas lave prisniveau forsyner dig med en velsmagende og billig middag.

Har du fået lyst til at rejse med fly tilbage til forskellige historiske æraer i det naturskønne ørige, så skynd dig at bestille din flybillet til Malta hos Airnavia.