Rhodos

Solskinsøen i det græske øhav 

Flybilletter til Rhodos

Når du med Airnavia rejser med fly fra Aalborg Lufthavn til Diagoras Airport på Rhodos, kan du se frem til at lande på Grækenlands tredjestørste ø, der byder på 300 årlige solskinsdage, lækre strande, krystalklart vand, vandsportsaktiviteter, frodig natur, grønne bjerge, autentisk græsk byliv, et velsmagende græsk køkken samt masser af kultur og historie.

Fakta

Sæson: april-oktober
Land: Grækenland
Sprog: græsk
Valuta: euro (EUR)
Indbyggertal: 120.000
Rejsetid: 3 timer og 45 minutter
Tidsforskel: dansk +1 time
Oplevelser på Rhodos

Solens ø

Rhodos har med rette fået tilnavnet solens ø. Øen er nemlig med sine 300 solskinsdage om året Europas mest solrige område, og med placeringen i Det Ægæiske Hav er der tillige sikret høje temperaturer hele sommerhalvåret, hvilket inviterer til solbadning, afslapning og badning ved øens mange forskelligartede strande. På østkysten findes øens bedste strande, hvor der næsten altid er læ for vinden og de gyldne, bløde sandstrande lokker til en dukkert i det klare, turkisblå hav. Strandene på vestkysten er en anelse grovere og er altid omfavnet af en behagelig brise.

Aktiviteter til lands, vands og i luften

Alt efter hvilken ende du foretrækker, så giver Rhodos dig de perfekte rammer for aktiviteter til lands, til vands eller i luften. Du kan nemlig i rigt mål give dig i kast med eksempelvis beachvolley, jetski, bananbåd, snorkling, dykning, windsurfing eller parasailing. I Faliraki kan du desuden boltre dig i Rhodos’ største vandland.

Historie og kulturarv på Rhodos

I antikken var Rhodos hjemsted for filosofi, retorik, litteratur og kunst, og datidens rige kulturliv har sat sine spor på øen, der i dag stadig lokker med et spændende kulturliv og historiske levn fra en svunden tid.

Rhodos by udmærker sig eksempelvis med sin gamle bydel, som er en af Europas bedst bevarede middelalderbyer, og som af samme grund er at finde på UNESCOs liste over verdenskulturarv. Inden for bydelens gamle, tykke bymure kan man gå på opdagelse i masser af historiske monumenter og seværdigheder, der giver indblik i Rhodos’ fascinerende fortid med skiftende magthavere og kulturelle strømninger.

Også den antikke by Lindos imponerer med sit historiske vingesus. Her findes på toppen af en 116 meter høj klippe et Akropolis, der vidner om forskellige tiders gang med spor lige fra stenalderen til korsridderne.

Foruden Lindos og Rhodos by findes der spredt ud over øen forskellige kulturelle og historiske seværdigheder, heriblandt amfiteatre og akropoler og museer.

Det autentiske Grækenland

På Rhodos har du rig mulighed for at stifte bekendtskab med det ægte Grækenland, der forfører med frodig, vild natur, uspolerede kyststrækninger, skønne områder upåvirket af øens øvrige turisme samt oprindelige byer med hvidkalkede huse, en autentisk græsk atmosfære og en gæstfri befolkning. Du kan også nyde det moderne græske byliv og dets mange butikker, pulserende natteliv eller fortabe dig i græske delikatesser på de hyggelige restauranter.

Det græske køkken er kendt og elsket verden over, og her kan du mæske dig i kendte specialiteter som tzatziki, moussaka, oliven, feta og hvidløg. Du kan også forkæle smagsløgene med kleftiko, som er en ret med langtidsstegt lam, eller med frisk fisk og skaldyr på en taverna nær havnen. Skal du have et hurtigt måltid med på vejen, kan du prøve gyros pita eller döner kebab, og ønsker du fastfood på den traditionelle, græske måde, kan du forsøge dig med souvlaki, der består af lamme- eller svinekød på grillspyd, oftest serveret med tilhørende brød eller pommes frites.

Har du fået smag på øens mange oplevelsesmuligheder, kan du med Airnavia nemt og hurtigt bestille dine flybilletter til Rhodos.