Tenerife

Varmt og solrigt klima året rundt på den største af De Kanariske Øer 

Flybilletter til Tenerife

Med en flybillet i hånden til Tenerife Syd Airport på Tenerife kommer du til den største af De Kanariske Øer. Tenerife er en vulkanø, der byder på imponerende natur. Mod nord findes frodig, grøn og blomstrende natur, mod syd findes øens lækreste strande, og midt på øen dominerer en af Europas største vulkaner med sit betagende, omkringliggende månelandskab. Herudover lokker Tenerife også med sine kulturelle seværdigheder, sit hyggelige og autentiske byliv samt et varmt, solrigt klima hele året rundt.

Fakta

Sæson: oktober-marts
Land: Spanien
Sprog: spansk
Valuta: euro (EUR)
Indbyggertal: 908.555
Rejsetid: 4 timer og 20 minutter
Tidsforskel: dansk -1 time
Oplevelser på Tenerife

Månelandskab og vulkaner

Tenerifes helt store stolthed er vulkanen Teide, der måler 3.718 meter og dermed placerer den som en af de største vulkaner i Europa og som Spaniens højeste punkt. Dens imponerende og majestætiske størrelse har gjort den til et vartegn for Tenerife, som kan ses næsten uanset, hvor på øen eller naboøerne man befinder sig.

Området, som Teide ligger i, er en nationalpark, der blev udnævnt til verdensnaturarv af Unesco i 2007. Her findes et betagende månelandskab af kratere og klippeformationer i de smukkeste farver og faconer skabt af størknet lava.

Strande for enhver smag

Tenerife er med sin placering tæt på ækvator velsignet med et varmt og solrigt klima året rundt, hvilket gør øen til et oplagt bud, hvis du boltre dig i Atlanterhavets bølger eller slikke sol på en af Tenerifes mange forskelligartede sandstrande. Her kan du eksempelvis vælge mellem gyldne, grålige og sorte sandstrande eller hoppe i havet direkte fra en lavaklippe. Det bedste vejr og de bedste og bredeste strande findes på den sydlige halvdel af øen. Her er strandene som regel børnevenlige, havet roligt og sjældent med bratte dybder. Mange af strandene tilbyder desuden aktiviteter såsom paragliding, jetski, vandski osv.

Kulturliv på Tenerife

Tenerife byder udover sin bjergtagne natur også på et spændende og rigt kulturliv. I Santa Cruz, øens nuværende hovedstad, findes museer, parker, kirker, De Kanariske Øers ældste teater og moderne byliv. Øens tidligere hovedstad, La Laguna, imponerer med historiske bygninger, smuk arkitektur og Tenerifes største koncentration af huse i kolonistil. Man kan her vandre rundt i vinkelrette gader og nyde synet af huse fra Columbus’ tid, højtidelige trædøre, små romantiske gårdhaver og træbalkoner med elegante udskæringer.

Maden på Tenerife er præget af øens geografiske placering ved Afrika og dens tilhørsforhold til Europa. Køkkenet er således en spændende fusion af spanske, portugisiske og mauriske ingredienser mikset med afrikanske krydderier og tilberedningsmetoder. Man kan dog også finde klassiske spanske specialiteter såsom tapas, paella og gazpacho. Vil du forkæle smagsløgene med kanariske specialiteter, kan du nyde god ost fremstillet af gedemælk og kanariskproduceret vin, som i de senere år er blevet mere og mere populært.

Med Airnavia kan du nemt og hurtigt komme med fly fra Aalborg Lufthavn til masser af spændende oplevelser på Tenerife, som blot venter på dig.